věnečky

věneček


SUROVINY se sádlem:

250 ml vody
špetka soli
100 g sádla
150g hladké mouky
4 vejce

PŘÍPRAVA:

V hrnci přiveďte k varu tuk s vodou a sůl.
Mouku vsypte najednou a michejte tak dlouho, až se těsto v podobě knedlíku odděluje ode dna, které je pokryto bílým povlakem.
Hrnec odstavte a těsto přendejte do mísy. Nechejte mírně zchládnout.
Vmíchejte vejce jedno po druhém a nechejte těsto odpočinout.
Potom naplňte těstem zdobící cukrářský sáček s velkou hvězdicovou trubičkou.
Plech vyložte pečícím papírem a nastříkejte na něj věnečky stejné velikosti.
(Kolečka si nakreslete např. za pomoci vykrajovátka či skleničky a otočte tužkou k plechu.)
Pečte v předehřáté troubě přibližně 40 minut při 200 °C.
Ihned po vyjmutí z touby každý kousek prořežte na půl a nechejte vychladnout.

SUROVINY s máslem:

250 ml vody
špetka soli
60 g másla
150g polohrubé mouky
4 vejce

ŽLOUTKOVÝ KRÉM:

2 vanilkové pudinky
3/4 l mléka
200 g cukru
250 g másla

PŘÍPRAVA krému:

Uvařte dle návodu pudink, jen množství mléka je nižžší.
Uvařený přelijte do misky, přikrajte potravinářskou folií, aby se neudělal škraloup a dejte vychladit.
Poté vyšlehejte máslo a po částech vmíchávejte pudink.
Naplňte cukrářský sáček s hvězdicovou trubičkou a naplňte věnečky.
Dejte vychladit a před podáváním pocukrujte.

HLASOVÁNÍ K RECEPTU

Hodnocení jako ve škole
průměr: 1.33hodnoceno: 3x

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK:

jméno: vepište prosím výsledek:
jedna plus tři =

PŘÍSPĚVKY - DISKUSE:

BB recepty & rady


dobrůtky






Oblíbené odkazy