plněný řízek šunkou a sýrem - GORDON BLEU
SUROVINY:
4 vepřové nebo telecí řízky
sůl, pepř
8 plátků šunky
4 plátky ementálu nebo goudy
2 vejce
100 g hladká mouka
100 g strouhanka na obalení
olej na smažení nebo přepuštěné máslo
PŘÍPRAVA:
Maso umyjte, osušte, naklepejte přes potravinářskou folii na tenký plátek.
Oochuťte solí a pepřem.
Na každý řízek dejte plátek šunky a sýra.
Přehněte nebo zarolujte a okraje spojte párátky.
Naplněné maso obalte nejdříve v hladké mouce, poté v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.
Ve vajíčku a strouhance obalte 2x, tím se vytvoří silnější vrstva a zabráníte tak vytečení sýru při smažení.
Řizky osmažte na rozpáleném oleji či másle z obou stran dozlatova.
Na papírovém ubrousku osušte od přebytečného tuku a podávejte s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.
KOKTEJLOVÁ OMÁČKA
2 lžíce majonézy
3 lžíce kečupu
1 lžíce křenu
šťáva z 1/2 citronu
sůl a pepř
Všechny suroviny vymíchejte do hladké omáčky.
Hodnocení jako ve škole | |
průměr: 1 | hodnoceno: 1x |