fazole na večeři
SUROVINY:
2 konzervy fazolí v rajčatové omáčce
řapíkatý celer
cibulka
zelené fazolky (šparglovky)
slanina prorostlá
olivový olej
1-3 stroužky česneku
chilli paprika
sůl
PŘÍPRAVA:
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Do pánve dáme trošku oleje a slaninu jemně vyškvaříme. Přidáme cibuli, osolíme, řapíkatý celer a pokrájené šparglovky a smažíme, dokud není cibule zesklovatěná. Občas promícháme. Zasypeme polévkovou lžící cukru, promícháme, zastříkneme balzamikovým octem a chvíli smažíme za stálého míchání. Vložíme dle chuti česnek nasekaný nadrobno. Přidáme půlku rajčatového protlaku a orestujeme. Nakonec přidáme fazole z konzerv. Promícháme, prohřejeme, podle chuti přidáme tabasco a chilli papričku. Podáváme v miskách s pečivem.
Hodnocení jako ve škole | |
průměr: 1.42 | hodnoceno: 12x |