hovězí pomalu vařené
SUROVINY:
2-2,5 kg hovězí od kosti
2 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
olej
4 velké plátky slaniny
2 cibule
2 mrkve
2 stonky řapíkatého celeru
6 stroužků česneku
2 lžičky chilli
1 citron kůra i šťáva
1 lžička fenyklových semínek nasekaných
2 lžičky rozmarýnu nasekaného najemno
100 ml vermutu nebo bílého vína sladkého
300 g nakrájených rajčat
1 l kuřecího nebo telecího vývaru
PŘÍPRAVA:
Maso nakrájejte na větší kostky, okořeňte solí a pepřem, posypte moukou.
V hlubším hrnci rozpalte olej a maso opečte z obou stran, až se utvoří krásná hnědá kůrčička.
Vyjměte maso a dejte bokem na talíř. Osmažte slaninu a poté přidejte ostatní suroviny.
Jak začne omáčka vřít, přidejte osmažené maso a vařte 2 hodiny mírným varem.
Všechny kousky masa mějte ponořené, přiklopte pokličkou.
Dle chuti můžeme ještě dosolit a dopepřit.
Jako přílohu podávejte třeba rýži.
Hodnocení jako ve škole | |
průměr: 1 | hodnoceno: 1x |