hovězí pomalu vařené

hovězí ragu


SUROVINY:

2-2,5 kg hovězí od kosti
2 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
olej
4 velké plátky slaniny
2 cibule
2 mrkve
2 stonky řapíkatého celeru
6 stroužků česneku
2 lžičky chilli
1 citron kůra i šťáva
1 lžička fenyklových semínek nasekaných
2 lžičky rozmarýnu nasekaného najemno
100 ml vermutu nebo bílého vína sladkého
300 g nakrájených rajčat
1 l kuřecího nebo telecího vývaru

PŘÍPRAVA:

Maso nakrájejte na větší kostky, okořeňte solí a pepřem, posypte moukou.
V hlubším hrnci rozpalte olej a maso opečte z obou stran, až se utvoří krásná hnědá kůrčička.
Vyjměte maso a dejte bokem na talíř. Osmažte slaninu a poté přidejte ostatní suroviny.
Jak začne omáčka vřít, přidejte osmažené maso a vařte 2 hodiny mírným varem.
Všechny kousky masa mějte ponořené, přiklopte pokličkou.
Dle chuti můžeme ještě dosolit a dopepřit.

Jako přílohu podávejte třeba rýži.

HLASOVÁNÍ K RECEPTU

Hodnocení jako ve škole
průměr: 1hodnoceno: 1x

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK:

jméno: vepište prosím výsledek:
jedna plus tři =

PŘÍSPĚVKY - DISKUSE:

BB recepty & rady


dobrůtky






Oblíbené odkazy