hovězí ragů

hovězí ragu


SUROVINY:

500g hovězí kližky
250g žampiónů
50g másla
3 lžíce olivového oleje
1 nastrouhaná mrkev
1 stonek řapíkatého celeru
200 ml červeného vína
225 ml rajčatové pasty
250 ml hovězího vývaru
sůl
pepř
1 lžíce másla
1/2 lžíce hladké mouky
olej
zeleninová obloha

PŘÍPRAVA:

Maso nakrájíme na kostky, okořeníme solí a pepřem. V hlubším hrnci rozpálíme olej s máslem a maso opečeme z obou stran. Vyjmeme maso, stáhneme plamen a vložíme do hrnce zeleninu a žampióny. Restujeme 5 minut, pak plamen zvýšíme orestujeme rajčatovou pastu a přidáme víno. Zprudka vaříme asi 2 minuty, stáhneme z ohně.
Do hrnce vrátíme maso a přidáme vývar. Hrnec vrátíme na oheň a mírným varem dusíme pod pokličkou asi 2 hodiny za občasného podlévání, dokud maso nezměkne. Dle chuti můžeme ještě dosolit a dopepřit.
Jako přílohu podáváme rýži.

HLASOVÁNÍ K RECEPTU

Hodnocení jako ve škole
průměr: 1hodnoceno: 6x

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK:

jméno: vepište prosím výsledek:
dva minus jedna =

PŘÍSPĚVKY - DISKUSE:

BB recepty & rady


dobrůtky






Oblíbené odkazy