plněný paprikový lusk s omáčkou

paprikový lusk


SUROVINY:

4 paprikové lusky
200 g předního hovězího masa
100 g vepřové plece
2 žemle
1 vejce
sůl
mletý pepř
strouhanka
OMÁČKA:
3 kuličky celýého pepře
2 kuličky nového koření
1 bobkový list
1 středně velká cibule
80 g rostlinného tuku
2 mrkve
1 petržel
1/2 malého celeru
2 střední rajčata
ocet
1 malé konzerva rajského protlaku
60 g hladké mouky
cukr

PŘÍPRAVA:

Hovězí a vepřové maso umelte a dejte do mísy.
Žemle namočte asi na 10 minut do vlažné vody, potom je vymačkejte a přidejte k masu.
Do mísy vyklepněnte vejce, okořeňte solí a pepřem. Rukama dobře propracujte.
Podle potřeby hmotu zahustěte strouhankou.
Z paprik seřízněnte vršky, pečlivě odstraňte jadérka, lusky omyjte.
Naplňte je masocvou směsí, přiklopte vršky a zajistěte párártkem.
Vložte do pekáčku, mírně podlejte vodou a v předehřáté troubě na 200°C pečte 45 minut.

Kořenovou zeleninu pečlivě očistěte, omyjte a nakrájejte na kostičky.
Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na kostičky. Rajčata nakrájejte na menší kousky.
V kastrole rozpalte tuk a zeleninu s cibulí na něm osmahněte do zlatova.
Přisypte rajčata a promíchejte. Nakonec přidejte rajčatový protlak a koření.
Zalijte vodou a nechejte povařit.
Na píánvi bez tuku opražte hladkou mouku, zalijte ji troškou vody a důkladně rozšlehejte.
Přilijte k vroucému zeleninovému základu a za občasného míchání povařte 30 minut.
Pak omáčku propasírujte přes síto a dochuťte cukrem a ostem.
Omáčkou přelévejte hotové lusky a podávejte s knedlíkem nebo vařenou rýží.

paprikový lusk


HLASOVÁNÍ K RECEPTU

Hodnocení jako ve škole
průměr: 1hodnoceno: 2x

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK:

jméno: vepište prosím výsledek:
šest plus jedna =

PŘÍSPĚVKY - DISKUSE:

BB recepty & rady


dobrůtky






Oblíbené odkazy