punč

SUROVINY:

SIRUP:
40 g čerstvého zázvoru
kůra z 1 bio pomeranče
100 g třtinového cukru
1 celá skořice

PUNČ:
1 l červeného vína
600 ml černého nebo ovocného čaje
1 bio citron
2 celé skořice
celý hřebíček
8 hvězdiček badyánu
cca 800 g ovoce (ananas, jablka, pomeranč)
rum podle chuti

PŘÍPRAVA:

SIRUP:
Zázvor oloupejte a nakrájejte na malé kousky.
Kůru z bio pomeranče (pouze oranžovou část) nakrájejte nadrobno a společně se zázvorem vložte do rendlíku. Přisypte třtinový cukr, skořici a zalijte 50-100 ml vody. Přiveďte k varu a zvolna vařte asi 10 minut. Nechejte vychladnout.

PUNČ:
Do hrnce nalijte víno a čaj. Přidejte 4 plátky citronu, skořici, hřebíček, badyán a zvolna vařte přibližně 10 minut. Zbylé ovoce očistěte, nakrájejte na kousky. Rozdělte do skleniček a zalijte trochou rumu. Pak oslaďte částí sirupu. Nakonec dolijte horkým vínem.
Podávejte se sušenkami.

HLASOVÁNÍ K RECEPTU

Hodnocení jako ve škole
průměr: 1hodnoceno: 1x

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK:

jméno: vepište prosím výsledek:
jedna plus jedna =

PŘÍSPĚVKY - DISKUSE:

BB recepty & rady


dobrůtky






Oblíbené odkazy