sendvič portobelo
SUROVINY:
4 velké žampiony portobelo
8 krajíčků chleba
dijonská hořčice
BYLINKOVÉ MÁSLO
125 g másla pokojové teploty
3 stroužky česneku
lístečky tymiánu z několika větviček
1/2 chilli papričky červené bez semínek
3 sušená rajčata v oleji
hrst petrželky
PŘÍPRAVA:
V robotu s noži rozmixujte máslo, česnek, tymián, chilli papričku do pěny. Přidejte sušená naložená rajčata.
Opět promixujte. Na závěr přidejte lístky petržele a promixujte.
Velké žampiony rozložte na plech vyložený pečícím papírem. Odstraňte nožičky a místo nožičky dejte lžičku bylinkového másla.
Vložte plech do trouby a pečte 20 minut při 220 °C.
Mezitím si chleba nakrájejte na tenké, asi 1 cm silné plátky.
Krajíc natřete dijonskou hořčicí, položte na ně upečenou houbu a přiklopte druhým krajícem.
Do něj se krásně nasákne šťáva z houby a bylinkového másla.
Více není co dodat "DOBROU CHUŤ"
Zbytek bylinkového másla dejte na potravinářskou folii, utvořte váleček.
Můžete uchovat v mrazáku a použít na ochucení steaků.
Hodnocení jako ve škole | |
průměr: 1 | hodnoceno: 1x |