svařák
SUROVINY:
2 l červeného vína
200 g cukru (třitového)
2 mandarinky
2 pomeranče
1 citron
2 hvězdičky badyánu
1 celá skořice
6 hřebíčků
PŘÍPRAVA:
Citrusy pořádně omyjte teplou vodou.
Do velkého hrnce dejte cukr, kůru ze všech citrusů.
Zalijte 2 dl vody a přidejte 1 dl vína.
Přiveďte k varu a povařte 5 minut. Tekutina by měla zhoustnout.
Nyní přidejte zbývající víno a koření.
Teplotu zmírněte, víno už nesmíte přivést k varu, aby z něj nevyprchal alkohol.
Při nízké teplotě prohřívejte.
Z citrusů vymačkejte šťávu, přeceďte a přidejte ke svařenému vínu.
Podávejte teplé.
Hodnocení jako ve škole | |
průměr: 1 | hodnoceno: 1x |