Vepřová kýta s žampiony

hovezi


SUROVINY:

600 g vepřové kýty
2 žloutky
1 lžička solamylu
100 ml oleje
200 g žampiónů
100 ml koňaku
1 lžička cukru
sůl a pepř

PŘÍPRAVA:

Žloutky rozšlehejte se solamylem.
Maso opláchněte, nakrájejte na plátky, naklepejte přes potravinářskou folii a na okrajích nařízněte, aby se vám nekroutili při smažení. Maso namočte do vaječné směsi a na oleji z obou stran opečte doměkka.
Žampiony očistěte, nakrájejte na plátky. Na druhou pánev dejte olej, houby, koňak, cukr a sůl dle chuti. Promíchejte a přiveďte k varu. Do horké směsi vložte opečené plátky masa a prohřejte.

Jako přílohu podávejte bramborovou kaši, nebo opečené brambory.

HLASOVÁNÍ K RECEPTU

Hodnocení jako ve škole
průměr: 1hodnoceno: 1x

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK:

jméno: vepište prosím výsledek:
čtyři plus dva =

PŘÍSPĚVKY - DISKUSE:

BB recepty & rady


dobrůtky






Oblíbené odkazy