vepřové maso na fenyklu

vepřové na fenyklu


SUROVINY:

vepřová pečeně, nebo plecko libové
4 lžíce olivového oleje
2 hlízy čerstvého fenyklu
6 stroužků česneku
5 – 6 bobkových listů
4 – 5 větviček čerstvého rozmarýnu
fenyklová semínka
špetka soli a pepře
hrst rozmarýnu – čerstvého
2 skleničky bílého vína

PŘÍPRAVA:

Směs bylinek rozetřete ve hmoždíři a vetřete do masa. Rozpálte olej na pánvi a maso orestujte ze všech stran.
Poté vložte maso do pekáče, obložte fenyklem nakrájeným na měsíčky, česnekem nakrájeným na plátky, bobkovým listem, větvičkami rozmarýnu a vše zalijte vínem.
Vezměte pečící papír, trochu jej pomačkejte, namočte ho do vody a maso jím příkryjte a pořádně utěsněte.
Pečte asi 1 hod při 190 °C.
Podávejte s vařeným bramborem a možná zjistíte, jak je fenykl výtečný.


TIP: Přečtěte si něco více o fenyklu - jaké vitamíny a minerální látky prospěšné pro zdraví obsahuje.


vepřové na fenyklu


HLASOVÁNÍ K RECEPTU

Hodnocení jako ve škole
průměr: 1.65hodnoceno: 34x

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK:

jméno: vepište prosím výsledek:
dva minus jedna =

PŘÍSPĚVKY - DISKUSE:

Marcela
2011-11-30 21:55:49 (id=392)

BB recepty & rady


dobrůtky






Oblíbené odkazy