žampiony plněné masem
SUROVINY:
8 velkých žampionů
1 citron
1 lžíce oleje
1 cibule
200 g mletého masa
sůl a pepř
mletá paprika
svazek pažitky
150 g ementálu na plátky
PŘÍPRAVA:
Žampiony očistěte.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na kousky.
V pánvi rozpalte olej a cibuli na něm nechte zesklovatět.
Přidejte maso a za stálého míchání opečte.
Potom přidejta nožičky žampiónů a ještě asi 3 minuty poduste.
Směs dochuťte solí, pepřem a paprikou.
Petrželku operte, osušte a nasekejte na drobno.
Vmíchejte do masové směsi, ale již nesmažte.
Žampionové kloboučky naplňte masovou směsí. Navrch položte plátky sýra, vložte do pekáčku.
Pečte v troubě předehřáté na 200°C asi 15 minut.
Podávejte s pečivem nebo lehkým salátem.
Hodnocení jako ve škole | |
průměr: 0 | hodnoceno: 0x |