Sacher dort

Dort Sacher


SUROVINY:

6 vajec
150g mletého cukru
135g másla
130g hořké čokolády 70%
1 vanilkový cukr
110g krystalového cukru
125g polohrubé mouky
1 sklenice meruňkové marmelády
3 lžíce rumu
170g čokolády na vaření
1,5 hrnku krystalového cukru
3/4 hrnku vody

PŘÍPRAVA:

Rozpustíme čokoládu v misce v horké vodní lázni. Necháme vychládnout za stálého míchání. Šlehačem našleháme máslo s moučkovým cukrem dohladka. Postupně zašleháme jeden žloutek po druhém. Nakonec přimícháme čokoládu s vanilkovým cukrem. V druhé misce ušleháme bílky s krystalovým cukrem dotuha. Část bílků dáme do čokoládové směsi a tím ji nadlehčíme. Poté vložíme zbytek bílků a promícháme. Nakonec velmi opatrně vmícháme mouku tak,aby bílky neklesly. Hmotu rozetřeme do dortové formy o průměru 23 cm vyloženou kruhem z pečícího papíru, vymazanou a vysypanou moukou. Troubu předehřejem na 200°C, pečeme při 180°C asi 45 minut až špejle zapíchnutá doprostřed dortu je po vyjmutí čistá.
Korpus necháme na mřížce vychladnout. Poté jej rozřízneme na dva kruhy, potřeme meruňkovou marmeládou smíchanou s rumem, potřeme i vršek dortu. Necháme zaschnout.
Připravíme polevu a ještě teplou ji nalijeme na korpus a uhladíme i po stranách. Podáváme se šlehačkou.

HLASOVÁNÍ K RECEPTU

Hodnocení jako ve škole
průměr: 1.66hodnoceno: 35x


PŘIDAT PŘÍSPĚVEK:

jméno: vepište prosím výsledek:
čtyři plus čtyři =

PŘÍSPĚVKY - DISKUSE:

2011-07-16 13:39:13 (id=367)

BB recepty & rady


dobrůtky






Oblíbené odkazy