rajská polévka

SUROVINY:
1 kostka bujonu nebo zelninový vývar
1 cibule
400 g rajčat bez slupky
2 lžičky bazalky
2 lžičky rajčatového protlaku
sůl, pepř a cukr dle chuti
PŘÍPRAVA:
Cibuli pokrájíme a zesklovatíme na olivovém oleji nebo na másle v mikrovlnné troubě 2 min. při 650 W. Přilejeme 0,5 l vývaru nebo vodu s kostkou bujónu.Vaříme 5 min při 650W . Přidáme pokrájená rajčata, zamícháme a vaříme další 4 minuty. Na závěr dáme protlak s bazalkou a povaříme 2-3 minuty. Polévku rozmixujeme a dochutíme solí, pepřem a cukrem. Před podáváním prohřejeme. Na talíři můžeme dozdobit lžící smetany a lístečkem bazalky.
Hodnocení jako ve škole | |
průměr: 1.13 | hodnoceno: 8x |
PŘÍSPĚVKY - DISKUSE:
BB recepty & rady
