koprová omáčka

koprová omáčka


SUROVINY:

500 ml mléka
3 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky
svazek kopru
sůl
ocet
cukr

PŘÍPRAVA:

V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme mouku, promícháme, odstavíme z ohně a přilijeme mléko. Pokud se utvoří hrudky zkusíme omáčku prošlehat ponorným mixerem nebo přecedíme přes síto. Promícháme a přidáme kopr, cukr, sůl. Na zjemnění můžeme část mléka zaměnit za smetanu. Vaříme 20 minut na mírném ohni za stálého míchání. Podáváme s domácím hrnkovým knedlíkem a vařeným hovězím masem nebo vajíčkem natvrdo.

HLASOVÁNÍ K RECEPTU

Hodnocení jako ve škole
průměr: 1.76hodnoceno: 17x

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK:

jméno: vepište prosím výsledek:
pět plus čtyři =

PŘÍSPĚVKY - DISKUSE:

Milli
2011-08-03 09:08:37 (id=368)

BB recepty & rady


dobrůtky






Oblíbené odkazy