koprová omáčka
SUROVINY:
500 ml mléka
3 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky
svazek kopru
sůl
ocet
cukr
PŘÍPRAVA:
V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme mouku, promícháme, odstavíme z ohně a přilijeme mléko. Pokud se utvoří hrudky zkusíme omáčku prošlehat ponorným mixerem nebo přecedíme přes síto. Promícháme a přidáme kopr, cukr, sůl. Na zjemnění můžeme část mléka zaměnit za smetanu. Vaříme 20 minut na mírném ohni za stálého míchání. Podáváme s domácím hrnkovým knedlíkem a vařeným hovězím masem nebo vajíčkem natvrdo.
Hodnocení jako ve škole | |
průměr: 1.76 | hodnoceno: 17x |
PŘÍSPĚVKY - DISKUSE:
Milli
2011-08-03 09:08:37 (id=368)